Reisverzekering

Reisverzekering

Voorkom dubbele dekkingen
Een reisverzekering biedt u dekking tegen schade en kosten als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen op reis. Sommige zaken worden ook door andere verzekeringen gedekt, zoals uw zorgverzekering. In dat geval is een reisverzekering aanvullend. Laat u dus adviseren hoe uw reisverzekering het best aansluit op uw andere verzekeringen.

Eénmalig of doorlopend?
Meestal kent een reisverzekering vier rubrieken: bagage, geneeskundige kosten, onvoorziene kosten (als u bijvoorbeeld langer in uw hotel moet blijven) en ongevallen. Let op: voor sommige vakantievormen (zoals wintersport en duikvakanties) geldt een toeslag op de premie. Vaak wordt ook een doorlopende reisverzekering aangeboden. Maar als u eens per jaar op reis gaat is een éénmalige reisverzekering in premie misschien gunstiger dan een doorlopende reisverzekering.

Waarom een annuleringsverzekering?
Een annuleringsverzekering vergoedt geheel of gedeeltelijk de reissom, de annuleringskosten of de verblijfskosten als u uw vakantie moet afzeggen of onderbreken. Redenen kunnen zijn het overlijden of ziek worden van één van de verzekerden, maar ook als u plotseling werkloos wordt of als uw huis afbrandt is de annuleringsverzekering geldig. Daarnaast kennen de meeste annuleringsverzekeringen een vergoedingsregeling voor niet genoten vakantiedagen als gevolg van vertragingen (boot, vliegtuig, trein, bus). Een annuleringsverzekering sluit u vaak af in combinatie met een reisverzekering. Het zijn twee verschillende verzekeringen! Er is ook een doorlopende annuleringsverzekering.

Productwijzer


Meer informatie? Neem contact op