Krediethypotheek

Krediethypotheek

Alternatief voor doorlopend krediet
Een krediethypotheek is een heel flexibele hypotheekvorm die is afgeleid van de aflossingsvrije hypotheek, waarbij u alleen rente betaalt en pas uw schuld aflost als u uw huis verkoopt. Feitelijk is een krediethypotheek een alternatief voor een doorlopend krediet. Maar omdat uw huis het onderpand is, zijn geldverstrekkers bereid een lagere rente te geven dan bij een ‘normaal’ doorlopend krediet.

Variabele rente
De rente is overigens variabel en kan dus niet voor een langere perioden worden vastgezet. Hoe, wanneer en of u überhaupt wilt aflossen bepaalt u in principe zelf. De meeste geldverstrekkers hanteren een kredietlimiet tussen de 75% en 100% van de executiewaarde van de woning, maar sommige gaan zelfs tot boven de 100%.

Fiscale aftrekbaarheid?
De krediethypotheek heeft na de Belastingherziening van 2001 veel van zijn aantrekkingskracht verloren doordat betaalde rente niet altijd meer fiscaal aftrekbaar is. De krediethypotheek wordt nog wel gebruikt door oudere mensen die een deel van hun vermogen willen gebruiken als aanvulling op hun pensioen.


Meer informatie? Neem contact op
Zoeken