Hybride hypotheek

Hybride hypotheek

Combinatie voordelen spaar- en beleggingshypotheek
De hybride hypotheek is een kruising tussen een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek en combineert de voordelen van beide. Daarom wordt de hybride hypotheek ook wel de spaar/beleggingshypotheek genoemd. Bij een hybride hypotheek lost u gedurende de looptijd van de hypotheek uw schuld niet af.

Zelf uw risico bepalen
U betaalt de hypotheekrente, een premie voor een gemengde verzekering en een inleg voor beleggingen. Vervolgens bent ú aan zet: u bepaalt, binnen bepaalde voorwaarden, de verhouding tussen het spaardeel en het beleggingsdeel van uw hypotheek. Op die manier kiest u tussen veilig sparen of risicovol beleggen. U bent zelf verantwoordelijk voor uw ‘switchgedrag’, dus u moet de ontwikkelingen van de beurskoersen en op de kapitaalmarkt ook zelf in de gaten houden!

Flexibel maar niet eenvoudig
Aflossen doet u met de opbrengsten uit het spaardeel en het beleggingsdeel, waarbij uw beleggingen hogere rendementen kunnen opleveren. Met de nadruk op ‘kunnen’! De hybride hypotheekvorm is al met al een flexibele maar geen eenvoudige constructie.


Meer informatie? Neem contact op
Zoeken