• U bevindt zich hier :
  • Home >

Vaak wordt W.A.M. verzekering vergeten.

We kennen ze allemaal, zitmaaiers, electrische pallettrucks, kooi-apen, Moffets en andere meeneemheftrucks, golfwagentjes, heftrucks etc.

Regelmatig komen we in de praktijk tegen dat er een ongeluk gebeurd met deze voertuigen terwijl men niet is verzekerd voor dergelijke schades.

Menigeen is onbekend met het feit dat er voor alle motorrijtuigen (alle motorische voertuigen waar je op kunt zitten of staan en welke zich dan motorisch vooruit kunnen bewegen) een aparte verzekering afgesloten dient te worden welke het zogenaamde W.A.M. risico (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) afdekt.

Iedereen is zich wel bewust dat een dergelijke verzekering voor auto, motor, bromfiets, vaartuig, tractor en dergelijke afgesloten dient te worden maar vaak wordt dit bij kleiner werkmaterieel vergeten terwijl u wettelijk verplicht bent om een dergelijke verzekering te sluiten.

Het werken met werkmaterieel brengt veel verschillende risico’s met zich mee.

Zo kan schade ontstaan door het verzekerde object, een gekoppelde aanhangwagen, door lading/last met het laden/lossen en bovendien schade aan personen en goederen met inbegrip van gevolgschade.

Je moet er toch niet aan denken dat je iemand materiële of letsel schade toebrengt en daarvoor niet verzekerd zou zijn.

De nodige financiële gevolgen kunt u zich waarschijnlijk wel indenken.

Maak een afspraak met onze adviseurs die u over deze en tevens anders risico's kunnen inlichten.

Zoeken

Overige nieuwsitems