• U bevindt zich hier :
  • Home >

Obama: 'crisis niet zo diep als Grote Depressie'

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De huidige economische crisis is niet zo ernstig als de Grote Depressie van de jaren dertig van de vorige eeuw. Het is echter ook geen gewone recessie die makkelijk is te overwinnen, zo zei de Amerikaanse president Barack Obama in een televisieinterview waarvan dinsdag stukjes werden uitgezonden.

,,Toen president Franklin Roosevelt in 1933 het roer overnam, stond de werkloosheid op 30 procent, en nu is dat 7,5 of 7,6 procent'', aldus de president.

Obama hekelde de reactie van de aandelenbeurzen op Wall Street, die dinsdag sterk daalden nadat minister Timothy Geithner een nieuw steunplan voor de financile sector had gepresenteerd. ,,Wall Street denkt dat er een makkelijke oplossing is, maar makkelijk wordt het niet'', aldus Obama.

De president benadrukte dat veel problemen zijn ontstaan omdat banken niet transparant genoeg hun administratie hebben gevoerd. Hij noemde de bank JPMorgan als een bank die de afgelopen jaren wel goed is geleid.

Het bankenplan duidde Obama aan als ''tough love''. De banken zouden behoefte hebben aan strenge maatregelen om hen voor verdere ellende te behoeden.

Zoeken

Overige nieuwsitems