• U bevindt zich hier :
  • Home >

Ook ING schikt in woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - In navolging van Delta Lloyd wil ook ING zijn polishouders compenseren voor teveel betaalde kosten bij beleggingsverzekeringen, de zogenoemde woekerpolissen. Drie ING-dochters willen hun klanten 365 miljoen euro teruggeven.

Het gaat om Nationale-Nederlanden, Postbank Verzekeringen en RVS. De drie beheren ongeveer 730.000 polissen. Naar schatting komt de helft hiervan in aanmerking voor compensatie.

De regeling is overeengekomen met diverse consumentenorganisaties, waaronder de Stichting Woekerpolisclaim (WPC) en Stichting Verliespolis. WPC noemde de regeling ,,heel redelijk voor de meerderheid van de polishouders''.

,,Het is goed dat we deze overeenkomst met de consumentenorganisaties hebben gesloten. Wij vertrouwen erop dat hiermee een eind komt aan de onzekerheid en onduidelijkheid onder onze klanten'', stelde Lard Friese, directeur van Nationale-Nederlanden.

Nationale Nederlanden is de tweede grote verzekeraar die schikt in het geschil rond de woekerpolissen. In september beet Delta Lloyd het spits af met een schikking van 300 miljoen euro. Ongeveer tweederde van de 445.000 polishouders komt in aanmerking voor een compensatie.

Ook Aegon wil schikken, maar heeft daarover nog geen overeenstemming bereikt. SNS Reaal is ook in voor een regeling.

In Nederland hebben zo'n twintig aanbieders ongeveer 6,5 miljoen polissen verkocht. In 2006 ontstond stampij over de beleggingsverzekeringen, waarbij een kritisch rapport van toezichthouder Autoriteit Financile Markten (AFM) als katalysator werkte. Verzekeraars bleken hoge kosten in rekening te hebben gebracht die het rendement van de beleggingsverzekeringen drukten.

Zoeken

Overige nieuwsitems