• U bevindt zich hier :
  • Home >

Kinderen met een bijbaan? Hoe zit het met de verzekeringen?

De meeste jongeren in Nederland hebben een bijbaantje, maar ze geven het verdiende geld ook heel makkelijk weer uit.

Slechts 30% zet een (groot) gedeelte van het verdiende geld opzij om bijvoorbeeld te sparen voor een vakantie of een scooter. Als uw kind zelf geld verdient, komen er allerlei financiële kwesties aan de orde. Hoe hoog is bijvoorbeeld het minimumloon? En hoe vraag je belastinggeld terug? Komt de kinderbijslag niet in gevaar als uw kind te veel verdient?

Veel jongeren (en hun ouders) willen weten of je met een bijbaan ook bepaalde verzekeringen nodig hebt. Dat hangt niet zozeer van de bijbaan af, maar wel van de bestedingen van uw kind. Koopt hij een brommer of scooter, dan is het verstandig deze goed te verzekeren. Gaat uw kind met vakantie, dan is een reisverzekering nodig. En bij de aanschaf van een (spel)computer of andere dure elektronica moet u de inboedel- of kostbaarhedenverzekering even laten checken. Wil uw kind liever sparen, vraag ons dan eens hoe hij dat het beste kan doen.

Ons kantoor staat u en uw kind met raad en daad terzijde als hij zijn eerste stappen zet naar financiële onafhankelijkheid. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en te adviseren over regelingen die nodig zijn.

Zoeken

Overige nieuwsitems