• U bevindt zich hier :
  • Home >

Vaker letsel door ongevallen

Het aantal letsels door ongevallen thuis op het werk, in het verkeer of tijdens sport is de afgelopen jaren flink gestegen. Volgens de stichting Consument en Veiligheid komt dat doordat we tegenwoordig steeds meer ondernemen en actiever zijn.

In de periode 2004-2008 nam het aantal bezoeken aan de Spoedeisende Hulp toe met 12% en er werden 18% meer mensen opgenomen in het ziekenhuis. Door een ongeval sterven jaarlijks in totaal 3.300 mensen en hebben 3,1 miljoen mensen medische hulp nodig.

Ongevallen gaan niet zelden gepaard met hoge kosten. Medische kosten krijgt u meestal wel vergoed van uw zorgverzekeraar. Maar als u blijvend letsel oploopt, krijgt u met heel andere uitgaven te maken. Misschien moet de woning of uw auto worden aangepast. Erger nog is het als u door een ongeval overlijdt. Uw nabestaanden moeten dan een inkomen missen. En het is maar de vraag of ze in plaats daarvan een uitkering krijgen.

Bij het leed dat een ongeval veroorzaakt, kunt u niet ook nog eens financile problemen gebruiken. Een ongevallenverzekering zorgt voor een uitkering waarmee u noodzakelijke maar dure uitgaven kunt betalen. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact op met ons kantoor

Zoeken

Overige nieuwsitems