• U bevindt zich hier :
  • Home >

Nederlanders onbezorgd over pensioenleeftijd

Tweederde van de Nederlanders (67%) denkt dat het economische klimaat geen invloed heeft op het tijdstip waarop zij met pensioen kunnen.

Dat blijkt uit representatief onderzoek onder 7579 werknemers uit tien Europese landen, waaronder 752 Nederlanders. De uitkomst is opvallend, want de overheid is druk bezig met plannen om de AOW-leeftijd te verhogen. Volgens de onderzoekers associren Nederlanders dat plan niet direct met de economische crisis.

Inderdaad bestaat het plan van een hogere AOW-leeftijd al langer en kwam het vooral voort uit de vergrijzingsproblematiek. De economische crisis heeft echter de druk op de besluitvorming wel opgevoerd en de maatregel wordt nu ook gezien als een manier om te bezuinigen.

Dat de AOW-leeftijd omhoog gaat, is zeer waarschijnlijk. Dat betekent dat u misschien later met pensioen kunt dan u zou willen. Ook als de pensioenregeling bij uw werkgever wel op uw 65e uitkeert. Dan kunt u alleen stoppen met werken als u het gemis aan AOW compenseert. Of dat lukt en hoe u dat aanpakt? Daarover gaan we graag met u in gesprek. Neem contact met ons op voor een afspraak om eens te praten over uw pensioen.

Zoeken

Overige nieuwsitems