• U bevindt zich hier :
  • Home >

'Pillen via internet kunnen dodelijk zijn'

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 60 procent van de pillen die via internet worden verkocht, is nep. Als mensen ze slikken, kunnen ze er zelfs dood aan gaan. Een aantal organisaties waaronder de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet donderdag tijdens een congres een oproep aan consumenten ze simpelweg niet te kopen.

Volgens deskundigen neemt de handel in namaakmedicijnen via internet echter toe. Onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid geeft aan dat 3,3 procent van de Nederlanders boven de 18 jaar wel eens geneesmiddelen via internet koopt die volgens de regels alleen door de dokter mogen worden voorgeschreven. Het gaat meestal om afslankpillen, haargroeimiddelen, erectiepillen of antidepressiva.

Bij erectiepillen, bijvoorbeeld, kopen mensen vaak via internet omdat ze zich schamen voor hun kwaal. Anderen kopen antidepressiva via een website omdat hun eigen dokter hen de middelen niet wil geven.

Uit Brits onderzoek zou blijken dat een kwart van de huisartsen weleens patinten heeft behandeld voor klachten die door de namaakmiddelen waren veroorzaakt.

(c) ANP 2010 alle rechten voorbehouden

Zoeken

Overige nieuwsitems