• U bevindt zich hier :
  • Home >

NVM presenteert huizencijfers

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) maakt donderdag om 10.00 uur de cijfers bekend over de woningmarkt in het eerste kwartaal. NVM-voorzitter Ger Hukker zei eind vorige maand dat 2010 ,,trekjes laat zien van een voorzichtig aantrekkende markt'' in vergelijking met het zware jaar 2009.

Hukker maakte zich wel zorgen over de opnieuw oplaaiende politieke discussie over de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Die zou het prille vertrouwen van de consument aantasten. Bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers in januari ging de grootste makelaarsorganisatie van Nederland nog uit van een stabilisatie van de woningprijzen. Het aantal verkochte huizen zou met 15 procent stijgen tot ongeveer 140.000.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren de prijzen van verkochte bestaande koopwoningen in februari gemiddeld 4,2 procent lager dan in februari 2009. De prijsdaling is kleiner dan in januari, toen koopwoningen nog 5,3 procent goedkoper waren dan een jaar eerder. Alle typen bestaande koopwoningen waren goedkoper dan een jaar eerder. De prijsdaling van appartementen was met 3,0 procent het kleinst. De over het algemeen duurdere vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen daalden met 5,3 procent het meest in prijs.

(c) ANP 2010 alle rechten voorbehouden

Zoeken

Overige nieuwsitems