• U bevindt zich hier :
  • Home >

OESO ziet herstel

PARIJS (ANP) - De meeste belangrijke economieŽn in de wereld laten ,,duidelijke tekenen'' van herstel zien. Dat constateert de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De indicator die economische activiteit meet, is in juli gestegen naar 97,8 tegen 96,3 in juni, zo meldde de denktank van dertig industrielanden vrijdag.

De grootste economieŽn, verenigd in de G7, laten allemaal herstel zien. Vooral Frankrijk en ItaliŽ doen het goed. De economieŽn groeien daar mogelijk weer. Ook Duitsland klimt sterk op uit een diep dal. BraziliŽ blijft het meest achter, aldus de OESO.

De gegevens komen niet als een verrassing. Diverse bedrijven en beleidsmakers hebben al gewezen op verbeterde economische omstandigheden. Op de aandelenbeurzen wordt al geruime tijd gespeculeerd op een snel economisch herstel.

In de meeste landen was in juli de economische activiteit nog wel lager dan een jaar eerder. De OESO-indicator voor de Verenigde Staten bevond zich bijvoorbeeld met een stand van 96 nog ruim 4 punten onder het niveau van juli 2008. Voor Japan ging het om 6,6 punten. Ter vergelijking: de indicator van de eurozone was 1,4 punt hoger dan een jaar eerder.

Zoeken

Overige nieuwsitems